Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Υπεγράφη η σύμβαση για την διαμόρφωση του δρόμου Μητρόπολη-Κεραμειά στον κάμπο Ιππείου


Υπεγράφη σήμερα Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου από τον Δήμαρχο Παναγιώτη Χριστόφα η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Μυτιλήνης και της αναδόχου εταιρείας «ΤΕΧΝΗ Α.Ε.» για την εκτέλεση του έργου «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ Δ.Ε. ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ», παρουσία του Εντεταλμένου Συμβούλου Δημοτικής Ενότητας Ευεργέτουλα, Αντώνη Δάλα, του Προϊσταμένου, Ανδρέα Παπαχριστοφόρου, και της Προϊσταμένης του Τμήματος Αναθέσεων & Διαγωνισμών, Κατερίνας Αραμπατζή, της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών. 

 Το έργο αφορά την διαμόρφωση του δρόμου Μητρόπολη- Κεραμειά στον κάμπο Ιππείου, το οποίο είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή Κύτελλη και ολοκληρώνεται σήμερα. 

 Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 470.000 ευρώ και αφορά τις εργασίες τσιμεντόστρωσης των αγροτικών δρόμων Κεραμειών – Ιππείου, Συκούντας – Ιππείου και Λαγκάδας – Πλακούρας στην περιοχή Κάτω Τρίτους – Μυχού. Στα τμήματα αυτά, ανά περίπτωση, πέραν της οδοστρωσίας θα πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού υφιστάμενων τάφρων ή, όπου απαιτείται, κατασκευής νέων για την απορροή ομβρίων υδάτων, ενώ η συνολική διάρκεια του έργου είναι οκτώ μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. 

 Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας δήλωσε σχετικά: «H βελτίωση των χαρακτηριστικών αγροτικού οδικού δικτύου αποτελεί βασική προγραμματική μας δέσμευση, καθώς θεωρούμε κομβικής σημασίας τις παρεμβάσεις και τα έργα αγροτικής οδοποιίας, ως ελάχιστη υποστήριξη των κατοίκων των χωριών, που δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα. Διασφαλίζοντας όλες εκείνες τις υποδομές, που επιτρέπουν στους συνδημότες μας να ζουν και να εργάζονται στα χωριά μας, τα κρατάμε ζωντανά. Η υπογραφή της σύμβασης για την εκτέλεση έργου αγροτικής οδοποιίας στη Δημοτική Ενότητα του Ευεργέτουλα, το οποίο βέβαια είχε δημοπρατηθεί από την προηγούμενη δημοτική αρχή, είναι ένα σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση και θα ακολουθήσουν και άλλα». 

Σχόλια